Artikels

O.666 kan nu echt van start gaan met eerste project: een leisteen uit plastic afval om de gevel aan te kleden

24.06.2021 – HLNLink naar artikel.

Op de locatie van de voormalige North Sea Bunkers aan de Hendrik Baelskaai 27 is O.666 nu ook officieel geopend. Het project loopt al een tijdje, maar door corona kon het grote publiek hier nog niet terecht.

Eerste circulaire hub van de kust opent in O.666

23.06.2021 – Vlaanderen Circulair – Link naar het artikel.

Op 23 juni opent O.666 zijn deuren aan Hendrik Baelskaai in Oostende. OVAM, Stad Oostende en O.666 sloten een overeenkomst om de locatie van de voormalige North Sea Bunkers nieuw leven in te blazen en een succesvolle toekomst te bieden.

Wat is een betere wereld? Wat is een circulaire stad?

16.06.2021 – Mo* MagazineLink naar artikel.

Zeronautblogger Wendy Wuyts is een enthousiaste pleitbezorger van de circulaire economie. Die economie moet volgens haar niet alleen duurzaam, maar vooral sociaal en lokaal verankerd zijn. Een voorbeeld daarvan vond ze bij O.666 in Oostende. Een persoonlijk verslag.  

O.666 transformeert voormalige visserijcoöperatie tot thuishaven, broedplaats en labo

21.06.2021 – Op/Til – Link naar het artikel

Welke culturele projecten verleggen grenzen? En hoe doen ze dat? Verken een nieuwe culturele ruimte aan de hand van een kort portret. Mét optillende tips voor jouw praktijk.

Garnalen Pellen én literatuur luisteren in Oostende

17.09.2020 – FOCUW WTVLink naar video.

In de Oostendse kunst- en laboplek O.666 werd ism kleinVerhaal een nieuw literatuurproject gelanceerd. Sebastien Dewaele kwam er voorlezen, de luisteraars leerden intussen garnalen pellen.

Ontdek circulaire proeftuin O.666

30.03.2023 – Herwin – Link naar het artikel

In Oostende vind je op de Hendrik Baelskaai een iconische site met een rijk vissersverleden. Een plaats die ons nieuwe lid, o.666 nieuw leven inblaast. Als proeftuin voor circulaire economie waar samen met zoveel mogelijk Oostendenaars gesleuteld wordt aan een nieuwe toekomst, met een veelheid aan creatieve ateliers en projecten en met trajecten waar startende ondernemers, jongeren uit Oostende of buurtbewoners een plaats krijgen om te experimenteren, te co-creëren en verbinding